Банкеръ Daily

Общество и политика

Нова протестна акция край сарая на Ахмед Доган в парк „Росенец“

Близо 30 протестиращи се събраха пред лятната вила на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“, за да изразят възмущението си от позицията на ДПС за съставянето на експертен кабинет, която според тях е в подкрепа на правителството.

Преди това участниците в демонстрацията заредиха гориво от верига бензиностанции за символичната сума от 10 стотинки. С плакати „Оставка“, български трибагреници и скандирания протестиращите за кратко блокираха бензиностанцията.

След това те се отправиха към лятното имение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“, където отново скандираха „Оставка“ и „Мафия“.

„Правим три протеста в едно. Единият беше в началото, другият си е редовният ни протест, ежедневният, с искане за оставка на Борисов и на Гешев, и третата част е срещу искането на ДПС и Мустафа Карадайъ“, каза пред БНР организаторът Асен Бонджев.

Грамоти с искане за оставка на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев оставиха пред оградата на имота, където все още стои надписа „Строителен обект“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във