Банкеръ Daily

Общество и политика

Нов „зелен маршрут“ в центъра на София

От днес четири информационни табели указват нов „зелен маршрут“ в центъра на София. В него попадат 21 значими дървета, разположени в "Княжеската градина" в София. В допълнение на това, до всяко от дърветата в самата градина е разположена табела с номер, което дава допълнителна възможност за проследяване. Инициативата се реализира от Британо-българското общество в София със съдействието на Столична община.

„Столична община подкрепи тази инициатива на Британо-българското общество, тъй като вярваме, че табелите ще повишат интереса на посетителите към видовия състав в градината и ще добавят стойност към времето, прекарано в нея. Те много ясно показват кое дърво къде се намира в градината, така че всеки желаещ, следвайки указанията, може да си направи интересна и опознавателна зелена разходка в "Княжеската градина“,  коментира Йоана Христова.

В същото време от 7 юли до 24 септември Лидл България, с подкрепата на Столична община, стартира отново “Зелена линия Витоша” с безплатни автобуси до планината. Проектът се реализира за осма поредна година, като общият брой превозени пътници за целия период на кампанията до момента нахвърля 47 000 души.

„Зелена линия Витоша“ е проект, който се е доказал като изключително успешен през годините. Той дава възможност на всички природолюбители да се придвижват лесно и удобно до планината. Точно затова Столична община подкрепя кампанията за поредна година и осигурява автобусите за целите на проекта. Имаме общо 14 линии на градския транспорт, които пътуват към Витоша и се стремим да увеличаваме техния брой. Съсредоточили сме усилията си в това да осигуряваме лесен и бърз достъп до нашите природни забележителности и колкото по-достъпни са те, толкова повече възможности за преоткриването им даваме на гражданите“, каза Евгени Крусев, заместник-кмет, направление „Транспорт и транспортни комуникации“ към Столична община.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във