Банкеръ Daily

Общество и политика

Нов протест пред президентството: "Да спасим демокрацията, ден 2"

Адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков организират във Фейсбук нова протестна акция пред сградата на президентството. Тя ще се проведе днес от 15 до 22 часа.

"Ние, Отровното трио утре в 15.00ч. ще бъдем на фонтана пред президентството. За да е смислен и резултатен, протестът трябва да ексалира. Така, че бъдете готови.

Утре ще обявим следващите стъпки.

И за да не е напразно утре сутринта, минавайки покрай държавни, съдебни или общински сгради все едно къде задръжте натиснат клаксона на автомобила, докато чакате на светофара или просто минавате покрай тях.

Ако сте пеша, на велосипед, тротинетка покажете им високо вдигнат пръст!

Насърчаваме спазването на дистанция, но имайте предвид, че ангажиментът за опазване здравето на околните е лична кауза - не я пренебрегвайте!

Нека поздравим властта подобаващо!
И нека това е само началото...", 
гласи текстът към събитието, което беше създадено в четвъртък вечерта в социалната мрежа.

Междувременно ГЕРБ обяви, че ще отговори на вчерашните протести в подкрепа на президента Румен Радев с контрапротест в защита на правителството. 

Пресаташето на управляващата партия Никола Николов обяви, че довечера от 19.00 часа симпатизанти на ГЕРБ ще се събират пред Министерския съвет. 

"Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!", гласи съобщението на Николов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във