Банкеръ Daily

Общество и политика

Нов национален стадион ще има при реален обществен интерес, обяви Борисов

Време е да се обмисли много сериозно дали националният стадион е нужен в този вид на това място, на което се намира. Време е да се построи нов, защото този не върши работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес инспектира ремонтът на Зимния дворец на спорта заедно с министъра на спорта Красен Кралев. Повод за коментара му е темата за новия национален стадион, която се върти в пространството от известно време.

"Ако футболистите си спечелят групата, ако се стекат десетки хиляди да гледат футбол, както е било някога. . .Но трябва да си отговорим на въпроса нужен ли е национален стадион на това място? Но за такава промяна инициативата не трябва да бъде от моя страна, а да бъде подета и от медиите, да обедини цялата спортна общественост.  Снощи колко хора имаше на мач на Националния стадион? 200 човека, а два милиона не могат да минат покрай стадиона. Това не е правилно, но вие повдигнете темата, ще ми помогнете. Защото всеки мач блокира центъра на София", коментира Борисов, цитиран от БТА.

Според него трябва да се построи нов, защото този стадион не върши работа.

"Хем вложихме десетки милиони за ремонти, макар че тези преди нас нищо не ремонтираха, хем задръства града", заяви Борисов и даде пример с Мюнхен, които имаха красив Олимпийски стадион, но изнесоха новото съоръжение извън града.
   

Facebook logo
Бъдете с нас и във