Банкеръ Daily

Общество и политика

Нов бранд, нова надежда за успешен летен сезон

Министерството на туризма започва рекламна кампания под наслов "Безопасно Лято 2021", съобщиха от ведомството. За целта са изработени рекламни видеа на четири езика - български, английски, немски и иврит, които ще бъдат разпространявани на всички структуроопределящи и приоритетни за страната ни пазари.

България предприема всички необходими мерки за най-висока сигурност, така че гостите да се чувстват защитени и сигурни по време на престоя си у нас, а спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази "зеления печат за безопасност и хигиена" (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), посочват от министерството.

Рекламните клипове ще бъдат разпространявани по основните комуникационни канали в повече от 18 приоритетни пазара, български посолства и туристически представителства, така че да стигнат до възможно най-голям кръг от хора.

Очакваме най-много български и румънски туристи това лято      

Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова участва в откриването на Четиринадесетия черноморски туристически форум на тема „Рестарт на туризма - нова надежда“, съобщиха от Министерство на туризма.

"Пандемията от COVID-19 постави света пред нови предизвикателства, за които трябваше бързо да търсим решения. На първо място на изпитание бе поставено здравето ни, а след това и множество сектори - един, от които несъмнено е туризмът.

Така кризата от здравна постепенно се превърна в икономическа. Благодарение на ваксините обаче е време да помислим за рестарта на сектора", заяви министър Николова.

По думите й, по света, много милиони работни места и бизнеси са зависими от силен и процъфтяващ туристически сектор. Отрасълът също е движеща сила за опазване на природното и културното наследство, като ги запазва за бъдещите поколения.

"В тази насока са ориентирани и едни от основните ни маркетингови кампании сред съседните ни страни и приоритетните ни пазари", уточни тя. И добави, че предстои предизвикателен летен сезон, но важността на Черноморския регион за устойчивото развитие на туризма в България и утвърждаването ѝ, като разпознаваема туристическа дестинация за четири сезона е огромна.

Вицепремиерът каза още, че се разчита изключително много на черноморските райони за развитие в България на конкурентоспособен туризъм, който съчетава летния отдих с възможностите за опознаването и на културно-историческото богатство на страната.

Министър Николова изрази очакванията си, че през Лято 2021 в морските ни курорти най-много ще бъдат българските и румънските туристи.

"Разчитаме, че това лято сънародниците ни отново ще изберат курортите и местата за отдих по родното Черноморие пред това в чужбина.

Смятам, че взетите навреме мерки ще привлекат повече хора в местата за настаняване, заведения, СПА звената както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната", заключи тя.

При какви условия ще влизат туристите в страната 

От 1 май, във връзка с началото на туристическия сезон, се разрешава влизането в страната по три начина - с ваксинационен паспорт, с отрицателен PCR тест или антигенен тест (тестовете, които се приемат, ще бъдат обявени допълнително) или с документ за преболедуване на заболяването, но до 6 месеца от датата на влизането в страната. Преболедуване ще се доказва с документ не от болница, а с документ от PCR или антигенен тест.

Засега не се предвижда разхлабване на мерките по отношение на организираните туристически пътувания. Може би това ще стане от следващия месец в зависимост от хода на пандемията, каза здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във