Банкеръ Daily

Общество и политика

Номинираният за министър на транспорта Александър Манолев се оттегля

Номинираният за министър на транспорта Александър Манолев съобщи, че ще помоли министър-председателя Бойко Борисов да оттегли кандидатурата му.

„Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група. От момента, в който номинацията ми бе обявена, със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерство на транспорта. По този начин се атакува не само мен като кандидатура, но и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, а напротив има доказателства точно в обратната посока – те обаче явно не са от интерес. /.../ Явно някой се притеснява от реформите, от политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим, още по-малко ГЕРБ и премиера“, каза Манолев. 

Смяната в кабинета трябваше да бъде гласувана днес от парламента, но това не стана, тъй като президентът Румен Радев не издаде указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР и така забави рокадите.

Преди да насрочи пресконференцията, на която обяви, че се оттегля, за Манолов излезе публикация, в която се твърди, че има съмнителни връзки в миналото си. Според публикацията Манолев и баща му - бивш митничар и дългогодишен кмет на село Кулата, са спечелили обществени поръчки от държавни енергийни фирми за десетки милиони. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във