Банкеръ Daily

Общество и политика

Нобелов лауреат открива Софийския фестивал на науката

Днес в София Тех парк се открива седми пореден фестивал на науката започва. По-авангардната програма на фестивала ще открие професор Дан Шехтман нобелов лауреат по химия. 

Форумът за иновации ще продължи четири дни. От 40 тематични щанда учени от цял свят ще разкажат за връзката между науката и бизнеса.  

Тази година Софийският фестивал на науката предлага една незабравима среща и дегустация на шотландско уиски, произвеждано във вече затворили дестилерии. Също така безнес, извънземни, интернет, гравитационни вълни, религия, химия  и други интересни теми. 

Шотландската компания "The Lost Distillery" обединява сили с историци, технолози и учени от Глазгоуския университет в изследване на архивите, изкуството и науката на миксиране. Заедно те връщат към живот легендарни шотландски дестилерии за уиски от XIX век. Юън Хендерсън e глобален посланик на "The Lost Distillery" и презентатор в редица научни фестивали (UK Science Festival, Edinburgh International Science Festival, Glasgow Science Festival и Dundee Science Festival). Той ще ни запознае с науката за допир, вкус, аромат и баланс на уискито, и ще ни убеди как наред със съставките, почвата, геологията, химията и дори музиката, повлияват на вкуса му.

 За голяма част от събитията входът е свободен, а за останалата малка част - по 5 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във