Банкеръ Daily

Общество и политика

Нивото на язовир "Студена" се е повишило с половин метър за 10 дни

Нивото на язовир "Студена" се е покачило с половин метър през последните 10 дни. Притокът на водата е близо  550 литра в секунда, а разходът е 254 литра. С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето, което ни дава относително спокойствие, заяви областният управител на Перник Емил Костадинов по време на заседание на кризисния щаб, съобщи БНР.

Същевременно напредва и строителството на водопровода от село Мало Бучино до Перник. По трасето вече са положени три километра тръби. Започва и изграждане

Междувременно бе съобщено, че  спасителния водопоровод към Перник до момента са положени едва 3 километра тръби. Планираната дължина на водопровода е общо 13 км., а по график строителството, което започна на 1 февруари, му трябваше да завърши за около месец.

Областният управител Емил Костадинов обяви, че между село Мало Бучино, където ще строи помпена станция и Перник, са положени само 3 километра тръби. По план отсечката между града и селото трябваше да е затворена до средата на месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във