Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова заподозря, че Борисов щял да заселва мигранти срещу пари

Председателката на БСП Корнелия Нинова заподозря, че правителството щяло да заселва мигранти в България срещу пари от Европейския съюз. От името на "червената" парламентарна група Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да отиде в Народното събрание и да изкаже позицията на страната ни за предстоящата среща на ЕС по темата за миграцията. 

Соцлидерката аргументира тезата си, позовавайки се на идеята на Берлин да се дават пари на страни членки, за да приемат мигранти. Тя цитира и изказване на Борисов, в което той казва, че България ще получи 8% повече средства от ЕС. 

Корнелия Нинова настоя Балканите да не се превръщат в бежански лагер, а правителството да работи за връщането на сънародниците ни от чужбина.

На опита за създаване на напрежение отвърна вицепремиерът Красимир Каракачанов, който се подготвяше за участие в парламентарния контрол. Каракачанов обвини Нинова в спекулации. За вицепремиера позицията на правителството е ясна - затваряне на външните граници на ЕС.  "Никой не е мислил и няма намерение да приема пари от други държави, за да приема мигранти", каза още Каракачанов.

Напрежението се покачи след изказване на председателя на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров, който препоръча на Нинова да чете повече книги през лятото и да се върне в парламента "на есен с песен". 

Пред парламентарната трибуна се струпаха депутати от БСП и патриотичната група, което наложи председателят да даде 10 минути почивка. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във