Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова възнамерява да прави още промени в БСП

"Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов. Несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и добави, че има и заместник-министри на ГЕРБ в различни ведомства. Тя подчерта, че Стоилов не е станал служебен министър на правосъдието с програмата на БСП, за да прави реформа на правосъдната система. 

"Янаки Стоилов ще се справи с работата, защото има качествата да го направи, но не смятам това да се използва в предизборната кампания на БСП като аргумент", каза още Нинова пред БНР и уточни, че БСП ще се яви със същата програма на предстоящите предсрочни избори на 11 юли.

"Ще работим за това да се покажем като управленска алтернатива. "Има такъв народ" беше емоционален избор, но не са управленска алтернатива", смята лидерът на левицата. И припомни, че позицията им в 45-ия парламент е била да се състави временен кабинет на ИТН с няколко приоритета - спешни социални мерки, Плана за възстановяване и ревизия на управлението на Бойко Борисов, но партията на Слави Трифонов не са имали "нито готовност, нито потенциал, нито желание" да направят това.

Нинова определи като логични и наложителни промените в институциите, които направи служебното правителство. "НАП и Агенция "Митници" работеха като чадър и като инструмент за натиск", посочи тя и добави, че смените на ръководителите им са разбираеми.

Според председателя на БСП предложението на Мая Манолова за съществуването на парламентарната комисия за ревизия на управлението, без да има работещо Народно събрание, е правен нонсенс. По думите ѝ смисълът на тази комисия ще е постигнат, когато има повдигнати от прокуратурата обвинения.

В БСП е започнал процесът по номинации за листите за предсрочните избори, вероятна ще има персонални промени, съобщи тя и допълни, че на 22 май на Национален съвет на левицата ще предложи нов състав на Изпълнителното бюро.

Нинова подчерта, че новото движение в левицата "Социализъм 21-ви век" не я притеснява, а очаква нови идеи от учредителите му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във