Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова вижда двоен стандарт в оставките

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не приема мотивите на Бойко Борисов, с които приема оставката на Румен Порожанов. Земеделският министър си тръгвал не заради съмненията за корупция, а защото не уволнил чиновничка.

"Има двойни стандарти при вземането на решения за отстраняване на министри", заподозря Нинова.

"Девет оставки са подадени за половин мандат на ГЕРБ, седем са приетите", констатира соц. лидерът. Това са половината министри, според левите. Освен това са оставки на ключови министри и оставките са заради корупция. БСП вижда в това етикет на управлението и се обявява за смяна на наложения модел.

"Остават хората с имотите", недоволни са още червените. Те настояват още за равенство на всички пред закона, което според тях липсва.

Корнелия Нинова подкрепя европейска прокуратура, начело с Лаура Кьовеши. Също така подчертава, че би било добре единият от двамата български обвинители, част от европрокуратурата, да се избира от Народното събрание, а другият - от президента. 

БСП иска и нов закон за Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Левите желаят да има дебат за избора на нов главен прокурор и залагане на повече контрол върху обвинението.

"Да се хванем за ръце и да си подредим държавата", призова Корнелия Нинова. Тя не вижда връзка между оставката на Румен Порожанов и поисканата прошка от Ахмед Доган в обръщение към избирателите на партията му.

"Едни министри са назначени от Бойко Борисов, а другите от Делян Пеевски, затова премиерът прилагал двоен стандарт при министерските оставки", констатира още червеният лидер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във