Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: В коалицията не е обсъждано отзоваването на Митрофанова

"Нито Лидерският коалиционен съвет, нито Министерски съвет, нито Председателски съвет в Народното събрание е обсъждал и взимал решение за изгонване на руския посланик. Това е крайна стъпка с тежки и дългосрочни последици. Призоваваме за спокойно и разумно поведение, съобразено с българския национален интерес." Това написа във Фейсбук лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова по повод обявеното по-рано от вицепремиера Асен Василев.

На брифинг в Министерския съвет финансовият министър Василев заяви, че до края на деня правителството ще реши дали да обяви руския посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата. Такова предложение направиха по-рано през деня от "Демократична България". Обединението, което е част от управляващата коалиция, упрекна поведението на Митрофанова, посочвайки, че то е в разрез с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и уронва достойнството на България.

Преди седмици пред руската телевизия "Россия 24" посланик Митрофанова заяви, че българският народ не подкрепя реториката и действията на българското правителство, насочени срещу страната ѝ.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във