Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Управлението на Борисов е изчерпано и е важно БСП да покаже как би управлявала

"Поздравявам ви за резултата на местните избори. “Младост” избра кмет, издигнат от БСП, защото вие поехте ясни ангажименти към жителите на района, издигнахте подходящ кандидат, обединихте и други към нашата кауза и работихте неуморно."  Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова  на отчетно-изборната конференция на партията в район "Младост," в София. Според нея това е начинът да се постигне успех. Нинова е на мнение, че управлението на Борисов е изчерпано и е важно сега левицата да покаже как би управлявала.

"Днес отчитаме последните четири години за партията. Знаете, че бяха трудни. Въпреки силата на цялата държавна машина, която се изправяше срещу нас през това време, спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите си в България и сме единствената партия , която увеличи европейските си депутати. Като опозиция упорито предлагахме закони в изпълнение на програмата си. ГЕРБ и "Обединени патриоти" ги отхвърляха. За да успеем да осъществим нашите политики, трябва да спечелим парламентарните избори", каза още лидерът на социалистите. Тя набеляза три задачи. "На базата на “Визия за България” да предложим програма за управление, да обединим онези, които искат върховенство на закона, социална справедливост, нормални условия за правене на бизнес и инвестиции, чист въздух, земя и вода и да подготвим управленски екипи от професионалисти във всички сфери на обществения живот. Вярвам, че сега точно е моментът за това", отбеляза Нинова.

Председателят на БСП констатира още, че в отчетно-изборната кампания на партията са ангажирани всички структури в страната. Тя изтъкна, че всеки социалист участва в дискусиите и всяко мнение е ценно. "Сега мобилизираме целия идеен, професионален и кадрови потенциал. Нека моделът на успеха в “Младост” да стане национален", пожела Нинова.

Тя посети и район "Кремиковци", който по думите й, е пример за това как кметът на София и мнозинството в общинския съвет пренебрегват жителите в крайните квартали на столицата. Жителите на "Кремиковци" се оплакаха пред Нинова от разбити пътища, лоша водопреносна мрежа и нередовен транспорт.

Соцлидерката отговори на въпроси за преизчисляване на пенсиите, политиката на БСП за защита на общинските болници и машинното гласуване. "Веднъж на четири години се провежда отчетно-изборна кампания в БСП. Сега всеки един от вас, редовите социалисти, трябва да направи оценка на нашата работа, да каже с какво сме се справили и къде сме сгрешили” обърна се Нинова към жителите на района. "Вие сте партията и от вашите решения днес зависи накъде ще се движи тя в следващите години", каза лидерът на столетницата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във