Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Управлението е сдружение за кражби и продажби

От БСП обявиха, че започват да оповестяват "далаверите на властта". Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви на брифинг в парламента, че управлението на ГЕРБ И РБ е "сдружение за кражби и продажби".

БСП ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров заради продажба на земя в столицата. Според социалистите "Царските конюшни" в центъра на София са продадени на бившия управител на КТБ Янко Иванов. "Преди 2 месеца областният управител на София Веселин Пенев, излъчен от РБ и назначен от Бойко Борисов, и зам.-областният управител от ГЕРБ Томи Николов, продават 7,5 декара, на "пъпа" на София, за кв. "Оборище", на 100 метра от паметника на Васил Левски, за сумата от 658 870 лв. Т.е. по 90 лв. на квадратен метър - на 100 метра от НС, на цената на едни маратонки", обясни лидерът на левицата.

"След като до нас достигна информация за този "грабеж", който е извършен в София, внесохме сигнал до вицепремиера Румяна Бъчварова, която отговаря за координацията и дейността на областните управители. Дали е била информирана за подписването на тези договори и този случай, и счита ли, че общественият интерес е защитен? Внасяме сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който настояваме обект на проверка да е областната администрация при подписването на тези договори", добави депутатът Жельо Бойчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във