Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: "Техноимпекс" не влиза в дома на три милиона българи

Много са разликите, но една е голямата. Закупуването на "Техноимпекс" не влиза в дома на 3 млн. българи, както влиза Гинка. Не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметките на ток, нито е националната електрическа мрежа и националната сигурност. Това каза председателката на БСП Корнелия Нинова по повод изказване на собственичката на "Инерком" Гинка Върбакова.

По време на изслушването си в парламента Върбакова попита "как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс"?"

Нинова допълни, че с изказването си Гинка Върбакова е потвърдила, че зад нея стои ГЕРБ. "Тя повтори едно към едно изказване от пресконференции на ГЕРБ", аргументира се соцлидерката. 

Корнелия Нинова добави, че премиерът Бойко Борисов е забъркал голям международен скандал с чешкия премиер Андрей Бабиш, който го е уличил в лъжа. Така страдал и европейският имидж на страната.

"Проблемът си е тук в България. Проблемът е Бойко Борисов и това правителство. Тези хора започват да опропастяват председателството. Докато си беше в България - добре. Всеки ден се занимавахме с български скандали, сега скандалът е изнесен на европейска сцена", допълни Нинова.

Според нея държавата трябва да изкупи изцяло ЧЕЗ. Нинова не била съгласна кабинетът да е съдружник с Гинка от Пазаджик, банки и офшорни компании

Facebook logo
Бъдете с нас и във