Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова съветва Западните Балкани как да се присъединят към ЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова продължи Балканската си обиколка с посещение в Албания, където се срещна с премиера Еди Рама, с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Микеле Николети и представители на леви партии от Европа и Западните Балкани.

Премиерът на Албания представи пред участниците в срещата подготовката на страната за кандидатстване за членство в ЕС. Проведе се дискусия за начина, по който гражданското общество и икономическият сектор могат да допринесат към процеса на присъединяване.

"Не само ,че могат да допринесат, но те трябва непременно да бъдат включени в този процес"- заяви Корнелия Нинова.

Според нея разширяването е важно не само за правителствата и политическите елити, а  най-вече за народите на Балканите. "Широка гражданска подкрепа ще даде тласък на преговорите. Едно властимащо гражданско общество е елемент на всяка една демокрация. Западните Балкани са изправени пред редица предизвикателства като спазването върховенството на закона, борбата с корупцията, икономическата и социална кохезия. Гражданите са основен двигател за преодоляване на тези проблеми"-заяви още тя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във