Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Статията на "Гардиън" трябва да притеснява всички политици

Статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от нас политиците, защото става въпрос за образа на България. Така председателката на БСП Корнелия Нинова коментира вчерашната публикация на британското издание. 

"По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията", пише Нинова в своя публикация в социалните мрежи.

Според нея именно по време на европредседателството трябва да се дискутират тези теми. 

"Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството. По време на него могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа....", коментира червената лидерка.

Нинова представи и отчета за работата на парламентарната група на БСП през 2017 година.

Социалистите са внесли 30 законопроекта в парламента. Направили са 41 изказвания от името на групата. Имат 651 зададени въпроси и 48 питания към министрите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във