Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Спечелим ли изборите, обявяваме данъчна ваканция

Ще освободим бизнеса от рекета, всякакъв рекет. Заложили сме по-малка бюрокрация. Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Ще бъдете освободени от политически и икономически натиск. Гарантирам ви свобода за правене на бизнес. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ.

Правителството прогнозираше спад на икономиката от 3 процента. Реално приключихме 2020 г. с 4,2 процента. Ако спечелим изборите, още на следващият ден обявяваме данъчна ваканция.

Драстично намаляване на документите, за да кандидатстват фирмите да помощи от ковид кризата, обещава лидерката на БСП. Няма да позволим на ГЕРБ да вдигнат данъците в тази криза. Управляващите прехвърля това на общините, защото те не могат да носят отговорност. Те трябва да събират нов подоходен данък.

Нека да минат изборите, за да видим колко партии ще има в парламента. По-голямата част от хората искат промяна. Забелязвам енергия и воля за работа.

На първо място са проблемите на народа - бедност и доходи, неравенства, здравеопазване, икономика и образование. Управляващите се опитват да прехвърлят отговорността на БСП за избирателната бюлетина.

Те приеха изборния кодекс. ЦИК е тяхна. Управляващите искат да прехвърлят отговорността за хаоса на опозицията и да отклонят вниманието от важните проблеми, каза още лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във