Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова смята, че БСП са изстрадали решението за Истанбулската конвенция

Поздравявам Конституционния съд за това решение за Истанбулската конвенция и всички българи и институции, които като един застанахме срещу подмяната на българските национални ценности с една чужда на нашето общество и семейство идеология, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Казанлък.

 "Днес съм изключително щастлива, че разумът и правото победиха над чуждите интереси и послушанието на министър-председателя Борисов, който внесе тази конвенция и който след една година управление каза, че съжалява единствено за това, че тя не е била обяснена и приета", е посочила Нинова.

Нямаше друга партия в България, освен БСП, която в последните 5-6 месеца да беше подложена на такъв жесток натиск и от свои, и от чужди, е коментирала тя. Чуждите ги наричали "антиевропейци", "националисти", "фашисти", своите ги заплашили с изключване от ПЕС. Вътре в БСП имаше хора, които искаха да подкрепим Истанбулската конвенция, омбудсманът ни хокаше, вицепрезидентът ни поучаваше, е коментирала още Нинова. "Затова искам да благодаря на всички членове на БСП, които застанахме като един в тези последни месеци, въпреки натиска, на който бяхме подложени отвсякъде, и не се огънахме", е заявила Нинова и е подчертала, че това е победа на българския народ в защита на своята идентичност, на националните и семейни ценности.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във