Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Ще закрием паралелната държава на ГЕРБ

В България се е създала паралелна държава, подкрепена от грешния преход и разцъфтяла при управлението на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в емоционална реч пред делегатите на 49-ия конгрес на партията.

"Тази паралелна държава е стъпила върху илюзиите и обещанията на Бойко Борисов, но българският народ живее в реалната държава, която е най-бедната в ЕС, противно на думите на бившия премиер че българите са се видели в пари и вече пътуват много", посочи Нинова. Тя подчерта че българинът плаща 10 млрд. лева годишно на тази паралелна държава. "Над 2 млрд. лв. за здраве, над 1.5 - за образование, над 3 млрд. за монополи и картели, 1 млрд. подкупи, 2 млрд. щети от нагласени поръчки", изчисли Нинова. " Ние ще закрием тази паралелна държава", зарече се лидерът на БСП.

Нинова изтъкна че България е страната с най-неграмотно население в ЕС, въпреки обещанието на ГЕРБ, че образованието е приоритет.  "Втори сме по смъртност в света, въпреки здравната реформа на правителството", добави тя.

Нинова посочи, че срещу 3% ръст на БВП и един милиард излишък от ГЕРБ са ни завещали 13 млрд. евро държавен дълг. Лидерът на БСП определи като изключително  важно залагането на дългосрочни цели за нарастване на населението до 8 млн и справяне с бедността. Според нея това трябва да обедини всички политици и бъдещи управляващи.

"Ние предлагаме национален план за България, а ГЕРБ предлагат "доктрината Борисов", защото той сам по по себе си да е доктрина",  каза още Нинова и добави че целта на БСП е дългосрочното развитие на страната а тази на ГЕРБ е един милион гласове на изборите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във