Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова ще тегли нов заем, ипотекира партийни имоти

БСП ще тегли нов кредит. Решението е взело Изпълнителното бюро на левицата преди седмица на свое заседание по предложение на лидера на партията Корнелия Нинова.

Нинова ще тегли половин милион лева заем, за да може да обезпечи вътрешнопартийния избор на нов лидер, тъй като допреди месец в партийната каса имало по-малко от 100 хил. лева, съобщава DarikNews. За обезпечение лидерката е наредила да се ипотекират имоти на БСП в страната. По първоначална и неофициална информация става въпрос поне за 12 имота, част от които са дарявани на БСП.

Столетницата има и други кредити. От "Позитано" 20 все още не са изплатили и около 2,5 млн. лв. на бюджета, дължими със задна дата заради промяната в размера на субсидията на партиите миналата година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година. Съмненията са, че парите от членския внос, в това число на депутатите от БСП, са били похарчени без изобщо да стигнат до партийните организации в страната. Изплащат се само осигуровките на апарата там.

Нинова се надявала да възстанови част от сумата в края на април, когато се очаква първият транш от тазгодишната субсидия. Той обаче е в размер на малко над един милион лева и няма да стигне за покриване на всички дългове и разходи на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във