Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова ще номинира Елена Йончева за водач на листата за евровота

Изпълнителното бюро на БСП излиза с номинацията на Елена Йончева за водач на листата на партията за евровота, обяви  Кирил Добрев пред Би Ти Ви.

От проведени 293 конференции, Елена Йончева има 266 номинации – тя е припозната в огромна част от партията, посочи още той.

Днес Националният съвет на БСП ще определи водача на листата с кандидати за евродепутати на изборите през май. Партийният лидер Корнелия Нинова ще предложи непартиен кандидат - журналиста и депутат Елена Йончева, а вътрешната опозиция може би ще издигне президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

По данни на "Позитано" 20 журналистът има 266 номинации от 293 конференции. По неофициална информация лидерът на ПЕС е издигнат на 87% от местата. С номинации са и Корнелия Нинова, Деница Златева, Момчил Неков, Петър Курумбашев, проф. Иво Христов, Румен Гечев и др.

Ръководството на партията предлага на Националния съвет Елена Йончева за водач на листата за евровота. Първо, ние се вслушваме в гласа на структурите. Сегашното ръководство наистина уважава мнението на структурите. От 299 организации, в 266 Елена Йончева е номинирана за кандидат за евродепутат. БСП има желание и да разширява членската си маса с цел спечелване на евроизорите, а оттам и голямата ни цел – предсрочни парламентарни избори. Скоро ще има такива, въпрос на време е”. Това коментира председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев.

По думите му няма сблъсък между Сергей Станишев И Елена Йончева.„Богатство е всяка една партия да има толкова много личности като Елена Йончева и сергей Станишев. Има и други, които са получили страшно много номинации като проф. Иво Христов, проф. Румен Гечев, Деница Златева, Петър Курумбашев, Момчил Неков. Това е едно богатство. Дано и другите партии да имат такива личности”, каза още Стойнев.

С играчка рицар на кон за сина на Елена Йончева влезе на заседанието на червения пленум Сергей Станишев. На него БСП трябва да реши кой от двамата да е водач на евролистата на партията."Имах гости преди известно време - Елена и сина й. И той много хареса един конник, който си прибра и стана една от любимите му играчки. И съм му обещал втори", разказа Станишев.

Според него е важно днес Националният съвет на партията днес да покаже, че може да излезе обединен за водене на кампанията, за да спечели изборите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във