Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова с призив за празниците: Помагайте на възрастни, самотни, изолирани и болни хори

S 250 621c7b05 c530 4ab8 9e84 7219ef60dea1

"Нека по време на празници структурите ни в страната да се мобилизират, за да помагат на възрастни, самотни, изолирани и болни хора". За това призова председателят на БСП Корнелия Нинова по време на работна среща с новоизбрания областен председател на БСП в Стара Загора Румяна Динева и Надежда Димитрова - новоизбран общински председател на община Павел баня.

Нинова благодари за активното участие на Младежкото обединение, общинските съветници и депутати от област Стара Загора за включването им в доброволческата кампания - в болници, РЗИ и социални грижи.

"Доброволчеството в тези тежки времена, по време на ковид кризата, е наша основна задача, за да сме близо до нуждаещите хора", подчерта още тя.

В рамките на обиколката й в страната, Нинова обсъжда и темата за алтернативния План за устойчивост и възстановяване на БСП. По думите й мерките, които правителството предлага в своя план не представляват стратегическа визия за България. "Рискуваме, докато ГЕРБ са на власт, Европейската комисия да не одобри плана на България, а оттам - и средствата, предназначени за страната да се забавят", допълни тя.

Нинова е категорична, че планът на БСП е ориентиран изцяло с грижа за хората. "Целта е европейските средства да стигнат до всеки човек", категорична е лидерката на социалистическата партия.

„БСП откроява три приоритета в алтернативния си план, а именно - нов модел в здравеопазването, мерки за икономически растеж и повишаване на доходите“, припомни лидерът на българските социалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във