Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Решението е само едно - незабавни преговори с "Газпром"

Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно - незабавни преговори с Газпром. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП и бивш министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. "Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници", заявява тя.

Нинова посочва, че  служебният министър на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и да им дава указания да намаляват потреблението с 15%. А тези данни са налични - 28 000 предприятия ползват газ. В тях работят 250 000 души. "Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините", призовава лидерът на социалистите.

По думите ѝ се губи ценно време в "разправии и пиар акции". "Темата се идеологизира и се използва да предизборна кампания, а тя е жизнено важна за държавата и народа. Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно- незабавни преговори с Газпром. Така направиха редица европейски лидери. Ние го повтаряме от март месец. Не ако се наложи, както казва служебният министър на енергетиката. То вече е наложително", заключва председателят на БСП.

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/posts/625103652306741

Facebook logo
Бъдете с нас и във