Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Реакцията на Радев към депутатите показа характер

Част от депутатите са показали лошо възпитание и не са били на равнището на момента при клетвата на избраните за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова в Народното събрание и последвалата реч на новия държавен глава пред депутатите и Радев е реагирал. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

По думите й напрежението започнало, когато Радев изреждал неслучили се реформи и впоследствие подхвърлянията довели до репликата към депутатите "Имате още седмица". "В момента, в който Радев започна да говори за неслучилите се реформи, вдясно започнаха реплики, подхвърляния. В един момент те провокираха тази реакция. Тя показва характер", категорична бе Нинова.

Относно това, че в началото на речта си избраният за президент не приветства главния мюфтия, Нинова не смята, че има умисъл в този "пропуск".

Що се отнася до бежанския въпрос, председателят на БСП призова за промени в Дъблинското споразумение: "Не можем да заселваме бежанци в български общини и да им даваме повече права, отколкото на собствените си сънародници".

Нинова бе категорична, че БСП няма намерение да спира санирането, ако влезе в управлението на страната след изборите. "Няма да спираме санирането. Има европейски средства, които България получава целево за тези неща. В България ще се строи и няма да се краде",отсече тя.

Нинова потвърди, че БСП ще предложи в предизборната си платформа да се запази плоският данък от 10 процента за голяма част от българското общество, а за най-богатите с месечен доход над 10 000 лева налогът ще бъде 20 на сто. Социалистите предлагат и данъчни облекчения за младите предприемачи и за работещи родители с деца, отговарящи на определени изисквания.

Предстои БСП да обсъди промени в устава си, според които членове на партията, които са били над 12 години в Народното събрание, няма да се кандидатират за депутати. "Ако предложението бъде прието, Георги Пирински например няма да бъде кандидат за народен представител", даде пример Нинова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във