Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова призова новите лица в парламента за обединение срещу ГЕРБ

"В последните си дни правителството на Бойко Борисов се готви да вземе редица решения, които ще имат тежки последици за България. И всички в новия парламент, обявили се против ГЕРБ, трябва да се обединят, за да спрат тези процеси." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

"Моделът "ГЕРБ" е само пропукан. Този модел е проникнал навсякъде и се съпротивлява докрай. Предприемат се действия да се окопаят, да осребрят последните си дни и залагат "мини" пред следващите управляващи", каза лидерът на БСП.

По думите ѝ "ударно и по бързите процедури" се назначават ключови структури, сменят се неудобни директори на болници и се готви продажба на общински лечебни заведения. Нинова обяви, че в сряда на оперативно "тайно" заседание на Министерския съвет управляващите ще се отложат в "12 без 5" плащанията на концесионера на Летище София за 10 години, но ще го допуснат да се ползва от правата си.

"Концесията на Летище София е огледало на модела на паралелната държава, защото в тази сделка са събрани отказ от защита на националния интерес, лобизъм и задкулисие, а утре към това се канят да прибавят и финансов удар", подчерта лидерът на социалистите.

"Днес за пръв път официално се обръщам към "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се! Мутри вън!". Ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за промяна на модела, нека го направим още днес с категорични позиции по тези въпроси и спрем решението на Министерския съвет утре", апелира Нинова.

БСП ще внесе и предложение за мораториум над сделки в последния момент, които "имат отношение към бъдещето на България".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във