Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова призова Карадайъ да оттеглят подкрепата си за Борисов и правителството пада

"Днес Валери Симеонов е избран за зам.-председател на НС. Г-н Карадайъ грубо и недопустимо ни нападна, че ние от БСП, заедно с ГЕРБ, “олицетворяваме това недоразумение в политиката." По-кротко, г-н Карадайъ! БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС". Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка с изказването на Мустафа Карадайъ по случай избора на на нов заместник-председател на Народното събрание, в което той нападна и БСП.

По думите на Нинова едните управляват официално с ГЕРБ, другите го правите задкулисно. Единия ден Борисов подхвърля нещо на едните, на другия - раздава с широки шепи на другите и всички вкупом го крепят, както беше на последните избори. Тя призова партиите да се разберат вътре помежду си и да не прехвърлят семейните си раздори на БСП. "Не посягайте на авторитета на БСП. Мина времето, когато можехте да го правите с мълчаливото съгласие на ръководството й", добави лидерката на червената партия.

"Казвате, че границата на търпимост е прекрачена. Покажете го. Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада. Твърдите, че за ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата. Задържането на ГЕРБ се дължи на вас. Ако стабилността и сигурността на България са ви по-важни, го покажете с действия, не с голи думи", заяви Корнелия Нинова.    

Тази сутрин ДПС остро разкритикува избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. На брифинг в парламента лидерът на движението Мустафа Карадайъ заяви, че с този акт "границата на търпимост е прекрачена".

Лидерът на ДПС подчерта, че изборът на нов заместник-председател на парламента е обида към парламенатирзма - кошмарът на майките на деца с увреждания е бил възнаграден от ГЕРБ и БСП. Според него това е провокация към цялото общество.

Facebook logo
Бъдете с нас и във