Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова призова хората да не се поддават на провокация, а полицията да не упражнява насилие

S 250 f330f75f 6490 4229 a79c 66c082cb1862
S 250 dc71ccef caca 4567 8d5d 607536a4b0ca
S 250 809e58e7 3ccc 4002 9c54 9ded3b1b2954

"Призоваваме хората да не се поддават на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти на влизане в НДК, където се провежда градската конференция на столичните социалисти.

"Всеки българин е свободен да протестира мирно. Ние подкрепяме и участваме в тези протести. Както заявих от трибуната, ще си направим свой национален митинг, тъй като ни забраниха да провеждаме събора на "Бузлуджа". Ще го проведем в центъра на София. Призоваваме да не се поддават хората на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите", каза Нинова

Лидерът на левицата очаква една спокойна и сериозна градска конференция на БСП - София. Тя посочи, че очаква много сериозен задълбочен разговор за постигнатото в последните 4 години и перспективата за следващите политики. 

Конференцията започна малко след 10 часа с химните на България, на Европейския съюз и изпълнение на Интернационала. Форумът бе открит от председателя на столичната левица Калоян Паргов.

Конференцията се провежда при строги противоепидемични мерки. В началото на заседанието от делегатите почетоха с едноминутно мълчание починалите социалисти през годината.

Участниците в конференцията приеха дневния си ред, избраха ръководство на конференцията и Мандатна комисия. Част от точките предвиждат анализ на обществено-политическата обстановка, отчет на работата на градската организация. По нея ще докладва Калоян Паргов. На вниманието на делегатите ще бъда представен и отчет на Градската контролна комисия.

Дневният ред включва още избор на председател на Градския съвет и ръководство на БСП - София.

Основни претенденти за лидерския пост се очертават досегашният председател Калоян Паргов и депутатът Георги Свиленски. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във