Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Премиерът заведе най-големия приватизатор в Саудитска Арабия

Ако ревизираме прехода, бием "Техноимпекс", а в същото време хората, които са направили едни от най-големите приватизационни сделки в държавата, ги водим в Саудитска Арабия, за да ни осигурят влияние, срещу което ще им възстановим имотите, противно на решенията на съда. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия и допълни, че така се прави "политика по борисовски".

За скандала с приватизацията на "Техноимпекс", заради която беше обвинена от ГЕРБ в лъжа, че сделката навремето е била проверявана от прокуратурата. Нинова подчерта, че не откраднала "нито лев от сделката" и призова всеки, който иска, да я съди. "Да опитаме да мислим с мислите на българите 80% от тях смятат, че приватизацията е била разбойническа. Това предлагаме - приватизация, всичко на масата, промени в законодателството, за да има възмездие и справедливост. Който е извършил престъпление, да понесе наказание", заяви тя.

Според нея идеята на ГЕРБ за ревизия на приватизацията, "поне публично, е сведена до притатизацията на "Техноимпекс" и Корнелия Нинова. Като "стъпка за омаскаряване за опозицията, а не за търсене на истината" я определи ти и добави, че целта на ГЕРБ е да компрометира опозицията, за да няма моралното право да бъде съдник и опозиция. "Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер", каза лидерът на БСП. По думите й те доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес.

"Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност за собствения си професионален живот", заяви червеният лидер.

"А погледнете какво се случва през това време в държавата - протестират в "Пирогов", протестират майки за далавери в детски градини, протестират полицаи, пенсионери", изтъкна Корнелия Нинова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във