Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова представи депутата Пенчо Милков като кандидат за кмет на Русе

"Нашият кандидат е Пенчо Милков. Той ще ни липсва в парламента, но русенци ще имат възможност да изберат честен, интелигентен, млад и енергичен кмет". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Русе, където се проведе областна конференция на партията за издигане на кандидат за кмет и приемане на листа за съветници.

Преди това тя се обърна към представителите на медиите с думите: „Уважаеми журналисти, микрофоните са включени. Тук не е Министерския съвет, където ви ги изключват. На ваше разположение сме. Питайте всичко, което ви интересува. Няма неудобни въпроси”.

По думите на Нинова Пенчо Милков не е участвал в управление, не е разпределял обществени поръчки, не е част от задкулисието - почтен, отдаден на общината професионалист юрист, баща на три прекрасни русенчета. "Самоизградил се човек- тръгнал от общ работник на строежи и стигнал до доктор по право. Ние сме до него със силна програма за управление на общините, където трябва да остават част от събраните от гражданите данъци, комуналните услуги да се изпълняват от общински предприятия, а не да се дават на концесии, с данъчни стимули за привличане на инвестиции, мерки за чистота на въздуха, програма за жилищна и социална политика за младите хора, специални грижи за възрастните", посочи още председателят на БСП.

"Целта на БСП за предстоящите местни избори е да увеличи двойно броя на кметовете си", заяви Корнелия Нинова. В момента кметовете на населени места, избрани от листата на БСП, са 30, а партията ще води такава кампания, която да доведе до двойното им увеличение, коментира още тя.

Лидерът на социалистите поясни, че за битката в София все още се чака решението на Мая Манолова и на 11 септември, когато е градската конференция на партията ще стане ясно дали БСП ще я подкрепи или ще издигне друг кандидат.

На въпрос дали социалистите очакват подла кампания, както предрече премиерът Борисов, Нинова отговори: „Като гледам как започват, за пореден път съжалявам, че няма да бъдат избори на състезание на аргументи, и на програми, и на идеи. Все се оплакваме, че политиката е безидейна, че е жълта, че произвеждаме само скандали, а ето, сега е време за програми. БСП е единствената партия, която има програма за местните избори“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във