Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова пред "Ройтерс": Санкциите срещу Русия вредят на България

Лидерът на БСП Корнелия Нинова за пореден път защити позицията си по отношение на санкциите срещу Русия. "Санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава интересите си в ЕС", заявила Нинова в разговор с "Ройтерс"

Социалистите, водени от Нинова, искат по-голяма роля на държавата в икономиката, както и по-тесни връзки с Москва, за разлика от платформата на ГЕРБ за задълбочаване на отношенията с Брюксел и продължаване на политика на пазарна икономика, отбелязва изданието.

"БСП е против удължаването на санкциите срещу Русия, защото те вредят на българския национален интерес - българската икономика, земеделие, туризъм. Понасяме загуби от тези санкции", твърди лидерът на Столетницата.

"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва председателят на БСП.

Партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС. БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно, посочва "Ройтерс".

Facebook logo
Бъдете с нас и във