Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Правителството разпределя средства предимно към общини на ГЕРБ

Правителството разпределя средства предимно към общини на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова  на пресконференция след съвместно заседание на кметовете от цялата страна, избрани от БСП, състава на Изпълнителното бюро на партията и депутатите от парламентарната група. 

"Внасяме жалба до Конституционния съд, с която искаме отмяна на текстове от Закона за публичните финанси, защото Министерски съвет разпределя средства субективно предимно към общини на ГЕРБ. Жалбата ще бъде внесена тази седмица. Става дума за чл. 51 ал. 2, в този закон, който дава възможност финансирането от държавата към общините да става не със Закона за бюджета, а с акт на Министерски съвет", обясни Нинова.  

Лидерът на социалистите подчерта, че по информация от днес от дискусията на кметовете става ясно, че в последните години "ГЕРБ бюджетират изключително сгрешено“.

"ГЕРБ осигуряват излишъци и те не се обсъждат в парламента и разпределят там, а с постановление на Министерски съвет. Очевидно е в последните години, че Министерски съвет разпределя тези средства субективно по политически причини, предимно към кметове и общини на ГЕРБ. Нашите кметове са изолирани и притискани, а в тези общини, където са избрани живеят български граждани с равни права“, подчерта Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във