Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова попита Борисов: Къде и за какво за 3 месеца изхарчихте 2 млрд. лв. излишък?

Къде и за какво за три месеца изхарчихте 2 млрд. лв.? Потвърждава ли това думите, че оставате на власт на всяка цена, оставате до встъпването на г-н Радев и не беше назначено служебно правителство, просто за да похарчите едни пари. Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след пресконференция в централата на партията. 

"Да не кажа по остро - да крадете едни пари. Дали народът е усетил тези пари?", отново попита тя.

Тя се позова на стенограма на Министерския съвет от 3 август 2016, в която се казва, че през август месец в бюджета има 3,3 млрд. лв. излишък и премиерът Бойко Борисов е казал, че тези пари няма да се пипат, а че ще отиват като "буфер".

„4 януари 2017 г. много помпозно и самохвално е обявено на заседание на Министерски съвет, че България приключва финансовата година с 1,5 млд. излишък“, посочи Нинова. 

Лидерът на партията съобщи също, че са готови с алтернативния Национален план за развитието на България, който БСП има амбиция  да го превърне в народен план за развитието на България. Нинова бе категорична, че не участват в предизборни, задкулисни разговори с други партии за следизборна коалиция.

Тя обяви, че тръгваме из страната, където ще разговарят с хората по места. Първата спирка ще е Кюстендил, където ще бъдат във вторник следващата седмица. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във