Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова покани на среща председателите на парламентарно представените партии

Лидерът на БСП Корнелия Нинова покани на среща председателите на парламентарно представените партии, която да се състои в периода 6-8 декември, съобщиха от пресцентъра на левицата. 

"Предлагам да обсъдим общи политически и законодателни действия, свързани с приватизацията, реституцията, концесиите, обществените поръчки и ролята на "силовите групировки" през годините на прехода", посочва Нинова в писмата.

Тя призовава да се намери вярното държавническо решение, което ще доведе до реални резултати и до очакваната от българския народ справедливост.

Вчера Нинова обяви, че няма да подпише предложенията на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да отпадне давността за разследване на престъпления, свързани с приватизацията, за които давността е изтекла. Причината е, че Нинова имала мандата на пленума на БСП да подпише такива предложения, но това не означавало, че поправките трябва да бъдат инициирани от ГЕРБ.

Преди две седмици председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов връчи на Нинова папка с проекта за промени в конституцията с предложение да ги подпише. Дни по-късно Нинова обяви, че ще стане съвносител на предложенията на ГЕРБ, но БСП няма да ги подкрепи. Мотивът бе, че те противоречат на принципите на европейското право, но лидерът на социалистите ще ги подпише като съвносител, защото според БСП това е акция, насочена срещу нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във