Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова поиска уволнение за шефовете на митницата и НОИ в Бургас

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да освободи от длъжност ръководителите на митницата и на филиала на НОИ в Бургас. Причината по думите й е, че институциите са били охранявани от фирма, свързана с общинския съветник Бенчо Бенчев и Димитър Желязков - Очите.

"Би било "висш пилотаж", ако премиерът успее да поеме отговорност и за кмета на Бургас", заявява още Нинова, без да уточни по каква причина. 

По-рано Борисов похвали  Нинова за реакцията й по случая с Бенчо Бенчев. "Правилното решение е това, което госпожа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам", коментира министър-председателят. 

"Отговорността е лична и щом са направили нещо незаконно, ще си заминат веднага. Това е оздравително и положително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо", заяви още Бойко Борисов.

По думите му компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във