Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Победата на Радев ще е по-трудна

"Благодарение на нас Румен Радев стана президент, ние сме свързани. Победата на Радев сега ще е по-трудна, тъй като и проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване. Първият път до голяма степен Радев беше безалтернативен." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Задължително трябва да направим правителство. Президентските избори изместват парламентарните, но съществените въпроси се решават в парламента, важни са програмите на партиите. Странен е фактът, че "Продължаваме промяната" сключват предизборно споразумение без да са показали програма, само разбрахме, че дадоха постове", каза още Нинова пред БНТ.

По думите ѝ няма интрига по оста президентство - "Позитано", тъй като според лидера на социалистите "едва ли президентът знае какво прави всеки областен управител в страната". "Ще решим въпроса със сградата по съдебен ред", посочи тя по повод с казуса за ползването на сградата на "Позитано" 20.

Нинова коментира и досиетата "Пандора": "Няма да повлияе значително на предизборната кампания, трябва да се направи разследване, да се вземат по-сериозни мерки, проблемът е хроничен. Истинското решение е закриването на офшорните зони". По думите ѝ темата за съдебната реформа стои на дневен ред. "Ако парламентът се формира втората половина на ноември, ще имаме кратко време за бюджета. Настояваме да се започнат разговори за бюджета за 2022 година. Необходимо е намаляване на ДДС на енергоносителите, трябва да се намалят данъците. Раздават се постове, това не е работещо. Ние подкрепяме Радев, но няма да спестим критика към служебния кабинет. Нито едно правителство - нито служебно, нито редовно, не е "свещена крава", подчерта председателят на БСП.

Тя отбеляза, че водачите на листи на предстоящите избори са обсъдени с местните структури. Предстои разширяване с още 3 партии на голямата лява коалиция. "Когато стане факт, ще го съобщя", добави Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във