Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Отказът на Холандия да ни подкрепи за Шенген е "звучен шамар" за Борисов

Председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова атакува правителството и премиера Бойко Борисов заради отказа на Холандия да ни подкрепи за членство в Шенген. В пленарната зала Нинова акцентира, че и кабинетът, и Борисов са получили два много звучни шамара. 

Първият "шамар" според червената лидерка е позицията на холандския, че не ни искат в Шенген заради корупция. Вторият "шамар" по нейни думи е последният критичен доклад на Европейската комисия, публикуван във вторник (5 юни). Нинова подбра критиките от доклада, свързани с бизнеса, нивото на корупцията, образованието, здравеопазването, борбата с контрабандата, инвестициите и ръста на доходите. Тя напомни и мнението на Борисов, че страната ни се развива повече от добре в тези области

"По темата за инвестициите Борисов твърди: "Откриваме всеки ден заводи, даже по два на ден и инвестициите растат". Някои ги е откривал преди 2 години и сега- пак. Европа констатира: "Корупцията, регулаторните режими, недостатъчната работна ръка са пречка пред инвеститорите, които напускат България", коментира соцлидерката. 

Нинова изтъкна също така, че БСП е отговорна опозиция затова назовавала тези проблеми и предлагала алтернативи, но от страна на управляващите получавала само обвинения, че сее омраза, готви държавен преврат и сваляне на законното правителство.

Декларацията ѝ от парламентарната трибуна завърши с "обобщение" на 10-годишното управление на ГЕРБ, което според Корнелия Нинова е довело България до това състояние. Тя акцентира, че  Борисов няма смелост да застане очи в очи със социалистите, за да им даде отговори.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във