Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Оставаме в опозиция

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе категорична след КСНС, че партията и ще върне проучвателния мандат за съставяне на кабинет. "Ако трета политическа сила състави правителство, партията ще остане в опозиция", уточни тя.

"Смятаме, че ресурсът на този парламент е изчерпан, че доверието в него е изчерпано и че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори", каза лидерът на БСП. Нинова съобщи, че е предложила дата за вота и тя е 26 март.

С уговорката, че не е адвокат на избрания за президент Румен Радев, Нинова посочи, че той не може да участва в заседание на КСНС все още, тъй като все още не е встъпил в длъжност.

Лидерът на социалистите съобщи, че има конкретни искания и въпроси към кабинета относно бежанците. Тя поясни, че на правителствено заседание е бил приет план с мерки за действие при бежанска криза, като уточни, че в парламента не е разгледан подобен документ. "Какво предвижда да прави това правителство?", попита Нинова и добави, че има искане този план да бъде внесен за обсъждане в Народното събрание, дори под формата на закрито заседание.

"По отношение на миграцията нашата отговорност като опозиция е да предлагаме решения. Дали правителството и мнозинството ще ги приеме, е тяхна работа", каза още лидерът на левицата.

Тя подчерта, че отговорността на БСП в този парламент е да се приеме Бюджет 2017. "Между двете четения няма да внасяме предложения. Ще подкрепим текстовете, които отговарят на нашите политики", добави Корнелия Нинова.

Социалистката разкри, че по време на КСНС се е стигнало до консенсус, че сериозни промени в Изборния кодекс не могат да се правят седмици и месеци преди изборите.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във