Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова оспорва изборите заради "агресивно, арогантно и открито купуване на гласове"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново обвини опонентите си от ГЕРБ в агресивно, арогантно и открито купуване на гласове.

Нинова сподели, че местните избори са били трудни за партията й, но е постигнат добър резултат - от нито една победа в областен град през 2015 г. сега спечелили в четири. "Петата – Шумен беше на кантар със 77 гласа по-малко за нас при 400 невалидни бюлетини. Там ще искаме допълнително броене на бюлетините и вероятно може да е петата област за нас", обясни соцлидерката. 

"За да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс, а ресурсът е в управляващата партия. Бизнесът, който се включи активно в тези избори на страната на управляващите – го прави, защото е зависим от тях. Ние се изправихме с 1 лев субсидия срещу милионите на властта", обясни пред bTV председателят на социалистите. 

Според нея хората са се обединили срещу управлението на Бойко Борисов, въпреки че БСП не е спечелила позиции в големите градове София, Пловдив и Варна. "Изпуска си нервите, говори обиди персонално към хора, това не е политика. Това показва страх, безсилие и яд", отбеляза още Нинова. 

По думите й БСП има успех, защото са показали ново поколение млади политици и надпартийни кандидати. Откакто тя била председател на социалистите, партията е в тенденция на повишаване на доверието.

"Борисов тръгва по моя път, но не стига до край и може би е късно. Аз тръгнах по този път преди три години и си нося тежкия кръст. Апатията у хората е към всички партии, ниската избирателна активност е шамар за всички ни. Борисов каза: "Ще наложа мандатност за кметове". Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите. БСП наложи мандатност и при председателя, докато Борисов "иска да бъде вечен", обобщи лидерът на БСП. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във