Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова очаква сложни преговори за съставяне на кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова с първи коментар след приключването на изборния ден.

Нинова открои на първо място ниската избирателна активност. Според нея това, че активността е толкова ниска и то на президентски и парламентарни избори заедно, е много силна знак за проблем към всички политици. По думите й става дума за апатия и за недоверие у българските граждани към институциите

"Това е голям въпрос за държавността и голяма задача към всички нас. Ще изчакаме окончателните резултати, за да коментираме и нашите конкретно. Виждате, че всичко е подвижно", коментира още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова очаква още по-фрагментиран парламент след влизането на "Възраждане", което ще изисква от всички по-голяма мъдрост

"Когато бъдем поканени за разговори за правителство, ще се отзовем и ще бъдем, както досега диалогични и разумни, с конкретни предложения, тъй като в кампанията представихме нашия план за първите 100 дни и разбира се, дългосрочна програма за управление на страната. Преди това искаме да обърнем внимание на нещо друго. Очевидно разговорите ще бъдат сложни, конфигурацията е сложна в парламента, това ще изисква време. Нямаме време за приемане на бюджета за 2022 г.", обясни тя. 

"Що се отнася за нашите резултати към този момент. Към този момент сме на трето място. Мисля, че позицията, която имахме в позицията в 46-ия парламент на стабилни хора, на стабилна партия, на конкретна и диалогична, ни помогна да няма този срив, който забелязваме при другите партии на промяната. Виждате, че загубата при тях е много сериозна, но смятам, че нашето поведение, както и кампанията ни - конкретна, ясна, с много послания към хората как ще им помогнем в кризата, ни помогна да бъдем така стабилни, както е засега - трето място. Имахме Изпълнително бюро, имахме коалиционен съвет преди два часа на коалиция "БСП за България", не сме обсъждали въпроси за оставки", каза още Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във