Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Новото мнозинство е прокризисно и блокира държавата

Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, „Възраждане“, ИТН и ДПС. Това написа в профила си във Фейсбук вицепремиерът и министър на икономиката в оставка, и лидер на БСП Корнелия Нинова. 

„Днес отново не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента. Свалихте Минчев, свалихте правителството. Едни заради егото си, други заради интересите си. А интересите на народа?“, попита Нинова.

Тя добавя, че ако до петък не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, през юли няма да има увеличение на пенсиите. 

„Ако не се приеме Законът за енергетиката, няма да се изземат свръхпечалбите от енергийните дружества и няма да се подкрепят фирмите. Следват фалити и безработица. Ако не се намали ДДС и не се премахне акцизът, горивата няма да поевтинеят“, обясни досегашният вицепремиер. 

Според нея новото мнозинство е прокризисно. „То блокира държавата. То ни вкара не само в политическа криза, но обрича народа на глад на прага на тежка есен и още по-тежка зима. Събрахте се! Хайде управлявайте! Поемете и понесете отговорност за безотговорността си“, завършва Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във