Банкеръ Daily

Елена Йончева:

Нинова няма право да преговоря за правителството

Оставка на Корнелия Нинова означава оттегляне от ръководството на БСП и от преговорния процес за правителство. Ако не става въпрос за поредната игра и хвърляне на прах в очите на избирателите и поддръжниците на БСП, считам за редно госпожа Нинова да се оттегли незабавно от управлението на партията. Това ще е първият тест за почтените ѝ намерения. Това коментира евродепутатът Елена Йончева по повод заявената оставка на председателя на БСП Корнелия Нинова, съобщават от екипа ѝ. 

По думите ѝ няма как един отиващ си лидер да обвърже партията с толкова важни решения за нейното бъдеще.

"Преговорите от името на БСП трябва да се водят от човек, определен от органите, който да представлява дългосрочния интерес на партията и да не е дискредитиран пред партньорите", смята Йончева.

"Един политик трябва да е способен да носи последиците от собствените си думи и решения. Всяко друго поведение ще отвори още по-голяма пропаст между ръководството на партията и българските граждани", подчертава тя.

"Време е БСП да затвори позорната страница от последната година и да се насочи към бъдещето - избори за президент и вицепрезидент, преговори за работещо правителство, реформа в партията и връщане на левите идеи на масата", коментира още Елена Йончева.

Тя се обърна и към всички хора, които носят левите идеи в сърцата си: „Нека започнем да градим бъдещето днес. БСП е по-голяма от всеки председател и може да преодолее грешките, реализирани в последните година-две“, изтъкна Йончева.

Според евродепутата е дошло време начело на БСП да застане истински ляв човек, с прогресивни идеи и сила да вдъхновява и младите, и възрастните, и бедните, и работещите. "Човек, който носи надежда и предлага решения. Човек, който не търси оправдание в другите, а води смело напред към едно по-добро бъдеще. За България и за нейните граждани", допълни тя. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във