Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Няма напрежение заради предвидените промени в ръководството на БСП

Няма напрежение в Пленума на БСП във връзка с предложението ми за промени в Изпълнителното бюро. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя не коментира по какви критерии ще се реши кои депутати да останат в ръководството на партията. Повод за журналистическия въпрос бе изявление на Нинова, че народни представители не могат да бъдат членове на Бюрото. „Всичко останало ще научите в неделя“, заяви тя. 

По-рано заместник-председателят на парламентарната група на БСП  Антон Кутев заяви, че не е редно да съветва Корнелия Нинова кого да вкара в Изпълнителното бюро, тя носи отговорност за развитието на БСП и Бюрото е част от нея. 

"Това винаги е било част от правомощията на председателя. Председателят предлага Бюрото. Почти никога не се е случвало някой от предложените да не бъде избран. Винаги при промени в Изпълнителното бюро на БСП има напрежение в партията. Според мен промени ще има. Личното ми мнение е, че Корнелия Нинова ще се опита да отдели депутатската група от Бюрото, най-вероятно не изцяло“, каза Кутев, цитиран от "Фокус".

Той заяви, че идеята за това народни представители да не съвместяват постове в Изпълнителното бюро на БСП не е нова и поясни, че има различни мнения по тази тема вътре в партията. 

Решението за провеждане на заседанието на Националния съвет на 14 май е взето във вторник от бюрото. В дневния ред е и обсъждане на актуалната политическа обстановка.

Към момента 9 от общо 15 членове на Изпълнителното бюро на БСП са депутати. Още преди изборите те са били предупредени от Нинова, че ще трябва да изберат един от двата поста. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във