Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова няма намерение да отстъпи лидерското място в БСП

Корнелия Нинова

Оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред, заяви членът на Националния съвет на БСП проф. Румен Гечев след промените в предизборния щаб на левицата и в навечерието на новата кампания. 

"Направен анализ на резултата на социалистите при предишния вот и предстои корекция на начина, по който предават идеите си на избирателите. Нашата програма е отлична, тя е съгласувана с добрите практики на ЕС, но очевидно резултатът не ни задоволява, тъй като не сме стигнали до достатъчен брой избиратели. При новата сесия на изборите ще бъде повече работа с хората, на по-достъпен език“, обясни проф. Гечев в телевизионно интервю. 

На заседанието на Националния съвет на 15 май с мнозинство бе приет докладът на председателя Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи на БСП за предсрочните избори. 

"Средносрочните мерки  имат за цел вътрешна консолидация на партията и активен диалог, както и с коалиционни партньори и други леви формации. Обсъдени бяха въпросите за организационното укрепване на партията, дигитализацията и новите технологии, които могат да бъдат използвани. Целта е  БСП да бъде силна, отговорна и идейно-ясна политическа формация, която си поставя високи цели на предстоящите парламентарни избори - да бъде партия на стабилност, принципност и последователност в политиката", съобщиха от партията.

На заседанието единодушно бе приет Националният предизборен щаб, както и структурата, щата и бюджета на НС на БСП за 2021г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във