Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Няма коалиция с Дончева, защото поиска твърде много

Корнелия Нинова

Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и се изисква много дипломатичност, диалогичност и взаимно уважение. За да няма спекулации и грешни внушения, съюз между "БСП за България" и "Движение 21" не се състоя по три причини, написа на страницата си Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

Нинова казва, че Татяна Дончева е поискала пред екипа за преговори: да се промени името на коалицията и тя да се казва "БСП за България - Д21". Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26 май няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии, само "Движение 21" да фигурира в името, посочва лидерът на БСП.

Тя информира, че другата причина да няма коалиция, е че Дончева е искала да бъде съпредседател на коалицията. "Останалите 6 председатели на партии съвсем естествено не се съгласиха те да са странични наблюдатели. А и не е справедливо спрямо тях, с някои от които сме заедно много години", казва Корнелия Нинова.

По думите й Дончева е искала да получи две водачески места за нея и заместника й и три на границата на избираемите плюс гарантирана субсидия, каквито възможности няма за всички. "Всеки има право на избор. Желая успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво", добавя Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във