Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Няма да позволя БСП да носи отговорност заради Гергов

Няма да позволя БСП и стотиците хиляди хора в партията да носят отговорност за личните действия на нейн член, бил той и част от ръководството. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление пред журналисти в парламента. 

Повод за коментара е появилата се информация, че Георги Гергов, член на Изпълнителното бюро на партията е посредничил между Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

„Няма да позволя по никакъв начин БСП да бъде въвличана в това. Във вторник БСП събира ръководството си, като тогава ще обсъди въпроса и ще вземе решение. Няма да позволя върху БСП като партия да се слага петно заради лични действия“, каза Нинова.

Според нея в тези събития има трима участници. Тя посъветва журналистите да ги намерят и да ги питат. 

Вчера прокуратурата обяви, че публикациите в медиите за упражнен натиск върху бизнесмена и издател Сашо Дончев от страната на главния прокурор Сотир Цацаров, са неверни и спекулативни. "Никога и по никакъв начин нито главният прокурор не е отправял лични или институционални заплахи към г-н Дончев. Направените изявления в този дух са непочтени", се казва в позиция на институцията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във