Банкеръ Daily

Елена Йончева:

Нинова не подкрепя президента заради договорка с Борисов

"Когато лидерът на БСП не изрази своята подкрепа за най-последователната опозиция срещу статуквото, срещу това авторитарно управление, значи има нещо изключително смущаващо. Изводът, който си правим всички ние е, че има договорка с господин Борисов, защото г-н Радев представлява директна заплаха за това управление, за този авторитарен режим". Това заяви евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева в коментар за предстоящите парламентарни избори и отношенията между лидера на левицата Корнелия Нинова, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

По думите ѝ липсата на подкрепа към държавния глава от страна Нинова ще отслаби резултатите на левицата на изборите през април.

"Смятам, че тази неподкрепа за г-н Радев е в резултат на такава договорка за бъдещо управление под някаква форма – правителство на спасението или наречено по някакъв друг начин. Г-н Радев представлява най-голямата опасност за това авторитарно управление. Едно служебно правителство ще направи ревизия на всички корупционни сделки", каза Йончева пред bTV.

Тя коментира и листите на БСП, като подчерта, че е изненадана от липсата на имена като Иво Христов и Тома Томов: "Аз се надявам, че основният критерий не е послушанието, а ясната професионална и гражданска позиция. Усещането е, че тези, чието мнение се опитва да се потуши, не са част от листите. Това е впечатлението, което имаме всички ние, включително и от общинските структури на БСП."

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във