Банкеръ Daily

Костадин Паскалев:

Нинова не е подала оставка, а документ, който прилича на оставка

Корнелия Нинова не е подала оставка, защото това не е оставка, а някакъв документ, който тя обеща, че ще изпрати до всички социалисти и симпатизанти на партията. Но аз такъв документ лично не съм получавал. Става дума за документ, който наподобява оставка. Това каза пред БТВ членът на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев.

"Нинова използва оставката, за да предизвика поредния скандал в БСП, както прави около всеки избори. В навечерието на едни ключови избори чухме за нейната оставка като повод да изригне срещу Румен Радев. Оставката е повод, за да говори в публичното пространство и да влезе в отбора на противниковия играч'', допълни Паскалев.

По думите му за слабия резултат на изборите БСП не трябва да търси вина в другите партийн субекти, а в собственото си поведение.

"Актът на Нинова беше промотирането на скандала с Радев и влизането в отбора на Герджиков. Тя трябваше да направи своя избор – или да подкрепи олигархичния модел от последните 12 години, или такъв, който е свързан с борбата с корупцията и съдебната реформа. Тя не избра смяната на този олигархичен модел, а застана в разкрачена позиция", коментира той.

"Корнелия Нинова иска с приключването на своя мандат да не същестувава такава партия. Но тази партия е полезна и хората в нея трябва да направим всичко необходимо Радев да спечели изборите в неделя и да се опитаме да съхраним тази партия и идеите й. Тя превърна БСП в заложник на собственото си его и не дава никаква перспектива на партията'', каза още Костадин Паскалев.

Той похвали работата, която свършиха Асен Василев и Кирил Петков като министри от служебното правителство и попита защо в последните пет години Нинова не е сторила нищо от това, което разкриха Василев и Петков за три месеца.

"Тези симпатични млади хора извадиха неща от управленския модел на ГЕРБ и ДПС, които представиха на обществото. Показаха какво се е случвало в ДКК, ББР, строителството на магистрали... в този смисъл тези млади хора със своите действия получиха подкрепата на обществото. За тези години БСП можеше да разкости управлението на Бойко Борисов. Нинова сама избра ролята на статукво в онзи момент, вместо да предложи на обществото друг път. Пет години тя не се опита да смени порочния модел", обясни Паскалев.

Според него е необходимо избирането на ново Изпълнително бюро на БСП от хора, които са предимно под 40-годишна възраст, а за председател на партията смята, че трябва да бъде избран млад социалист.

В заключение Паскалев изрази увереност, че в неделя всички симпатизанти на партията ще гласуват за Румен Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във