Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Направихте показно как се правят честни избори

Корнелия Нинова получи удостоверение за избран председател на БСП. В социалните мрежи Нинова обяви и окончателните резултатите от прекия избор на лидер на левицата.

"Направихте показно как се правят честни избори", написа тя. 

Според окончателните данни членовете на БСП с право на глас са 80 214. Гласувалите са 53 795, което е повече от половината от членовете на БСП, поради което изборът се счита за редове

Нинова е преизбрана за председател на БСП с 43 222 гласа. Следва я Кирил Добрев със 7 910 гласа, трети е Красимир Янков - 1 117 гласа, а четвърти Валери Жаблянов със 760 гласа

Броят на подадените действителни бюлетини е 53 009.

"Приемете искреното ми уважение и възхищение към работата и професионализма ви - Човешки поклон към това, което направихте. Гарантирахте едни честни и прозрачни избори - направихте показно как трябва да се случи един такъв вот. Показахте много висока институционална и организационна култура и денонощен ваш труд, за което ви поздравявам. Дадохте принос за историята на партията. Ще останете в нея като първата комисия, направила пряк избор", коментира още Корнелия Нинова.

Основният конкурент на Нинова - Кирил Добрев, заяви, че е доволен от неговия резултат. На въпрос приема ли за честен прекия вътрешнопартиен избор, Добрев отговори:  "Какво да ви кажа. Имам съмнения, той и Лукашенко го избраха с 80 процента, но има хора с различно мнение".

След по-малко от две седмици - на 26 септември, БСП се събира на юбилеен 50-и партиен конгрес. На конгреса ще има избор на нови членове на Националния съвет на БСп и на Изпълнително бюро на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във