Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова към ИТН: Вече сте системна партия

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в парламента да не се чертаят разделителни линии статукво-антистатукво. Според Нинова "Има такъв народ" вече са системна партия. 

"Два пъти вече сте част от политическа система. В 45-ото Народно събрание имахте председател на парламента. Това ви прави част от политическата система вече. Днес червената линия не е системни и антисистемни, статукво или антистатукво, а такива, които имаме воля да променим стария модел на управление и такива, които искат да го запазят", заяви соцлидерката от парламентарната трибуна. 

"От нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната в политическа криза“, посочи лидерът на БСП.

Според нея този парламент е избран с най-ниската избирателна активност, откакто има парламентарни избори и това е знак към всички.

"Това е и задължение да компенсираме ниската легитимност, която имаме, с много и смислена работа за повишаване на доверието на институцията парламент. Второто предизвикателство, по волята на народа имаме силно фрагментиран парламент. За да работи този парламент, е необходим диалог, а за съжаление той не съществува - фактическа и политическа грешка. Третото предизвикателство е да се състави редовно правителство. Трети избори в кратък период ще бъдат тежко изпитание за България. Препотвърждавам решението ни, ако първите два мандата не успеят и ако президентът реши да връчи третия на нас, да предложим приоритети, върху които да стъпим, състав на кабинет, в който да бъдат поканени министри от служебния кабинет и да гарантираме стабилност", заяви още Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във